Byforeningen flager på Svaneke Rådhus i anledning af æresborger Oluf Høsts fødselsdag den 18. marts 1884.  Oluf Høst blev født i huset, som i dag har adressen Oluf Høstgade 2 i Svaneke. På Oluf Høsts 80 års fødselsdag i 1964 blev Nørregade i Svaneke omdøbt til Oluf Høstgade.

Oluf Høst blev udnævnt til æresborger i Svaneke den 1. juli 1955.

Byvandringer med guide starter igen

Vores populære guidede byvandringer begynder igen i slutningen af maj, første gang d. 26. maj kl. 16.00. For mere information, se her.

Filmaften

Vi vil gerne invitere til en filmaften, hvor vi viser TV2 Bornholms optagelse i 2005 fra Svanekehallen: ”Gallaforestilling” afholdt i anledning af Svaneke Købstads 450 års jubilæum. Læs mere her

Nyt om bopælspligt

Ifølge bornholm.nu 18.02.2022 er husejere i Allinge blevet politianmeldt for overtrædelse af bopælspligten. Ejerne, som bor i Sorø, har ladet huset i Havnegade stå tomt i mere end 6 uger uden at meddele dette til kommunen. Huset har dog samtidig været benyttet til “midlertidige formål”. Anklagemyndigheden kræver hver af de to ejere idømt en bøde på 20.000 kroner. Læs hele artiklen her: https://bornholm.nu/nyheder/husejere-i-allinge-tiltalt-for-brud-paa-bopaelspligt/107771.

Bornholms Regionskommunes bopælspligtteam kigger også de huse i Svaneke efter i sømmene, som de mistænker ikke bliver brugt efter reglerne.